Kulttuuri / 17.4.2023
Savukkeiden alueellinen eroavaisuus
Ulkomaanmatkalle lähtiessään voi huomata tuttujen tuotteiden - kuten kokiksen - maistuvan ulkomailla hieman erilaiselta. Tämä makuaistimus ei kuitenkaan ole pelkkää matkan hurmetta tai mielikuvituksen tuotetta, vaan suurienkin yritysten tuotteissa on alueellista vaihtelua reseptin suhteen.


Kulttuuri / 17.4.2023
Käpylässä kolisee
Käpylän herttaiseen puutalonaapurustoon voisi tulla ulkomailta asti ihmettelemään sen urbaania seesteisyyttä, mutta itseni alueelle toi tieto uudesta pelihallista. Kyseessä on Flipperikellari.


Näköislehti / 17.4.2023
L & M vihreä kautta aikojen
Mentolitupakka on nykyään vain haave kotimaiselle kuluttajalle, eikä kunnon mentoleita ole saanut kaupoista vuosiin. Mitä tapahtuikaan vihreälle tupakalle, sen tietää pitkän linjan kuluttaja. Meille, jotka emme ole todistaneet sen rapautumista, on arkeologia keinomme tietää.


Viihde / 17.4.2023
Pikaraflaopas: Ravintola Kirkuk
Itselleni Itäkeskus ei ole koskaan näyttäytynyt erityisen edukkaana paikkana. Kaikki kuitenkin muuttui kun ystäväni esitteli minulle Puhoksen ostarin.


Kulttuuri / 17.4.2023
Kessu kokemus
Tupakan ollessa kortilla viljeltiin Suomessa kessua, viimeisimpänä sotien aikaan. Kessun juuret ovat kuitenkin syvemmällä, aina 1600-luvulla asti.


Kulttuuri / 17.4.2023
Tuliko muovi vastaan?
Savukkeiden filtteriä ei kanakaan luule korkkiseksi oranssista ulkoasusta huolimatta. Jokseenkin yllättävää voi kuitenkin olla tieto sen muovisuudesta. Muovisen maailmamme kysymysmerkit kuitenkin osoittavat ettei tuo voi olla kestävä ratkaisu.